Väike Tom kipub börsile

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike Tom
Väike Tom Foto: Peeter Langovits

Nädala alguses sai teatavaks rõõmusõnum kõikidele investoritele ja hoiustajatele, kel raha kontol kasutamist ootab – jäätisepoisi Väikese Tomi «isa» Premia Foods teatas plaanist börsile minna.


Pärast kolme vaikuseaastat lisandub mõne kuu pärast börsile uus tegija, kes tahab raha, et laieneda, või nagu ettevõte ise ütleb – saada viie aasta jooksul Baltikumi, Skandinaavia ning Loode-Venemaa suurimaks sügavkülmutatud ja jahutatud toidukaupade tootjaks ja müüjaks.



Kust selleks raha tulema peaks ja kellelt? Kui jätta uudised töötuse rindelt, on eestlastel praegu raha küll. Eesti Panga andmeil ootab rakendust ligi 62 miljardit krooni.



Kui rasketel aegadel otsustatakse vähem autoga sõita, hoides kokku kütuse pealt, vähendada tootmist, tarbides vähem elektrit, ostetakse ometi suvel lapsele jäätist ja talvel visatakse pannile külmutatud kala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles