Hollywoodi «tippkutid» üritavad Metro-Goldwyn-Mayerit elustada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metro-Goldwyn-Mayeri sissepääs Santa Monicas Californias.
Metro-Goldwyn-Mayeri sissepääs Santa Monicas Californias. Foto: SCANPIX

Üldsuse üllatuseks on võlausaldajate kätte langenud filmistuudio Metro-Goldwyn-Mayeri eest asunud võitlema Hollywoodi tipptegijad, vennad Tony ja söör Ridley Scott.


Olukorraga tuttavate allikate sõnul on endale filmidega «Tulnukas», «Tippkutt» ja «Gladiaator» nime teinud mehed esitanud kreeditoridele stuudio ümberkorraldamise plaani ning lubavad MGMi taas maksevõimeliseks muuta.

MGM vangub 3,7 miljardi dollari suuruse võlakoorma all ning kuulub hetkel võlausaldajatele, kuna ei tulnud maksetega enam toime. Sony konsortsiumi firmad, nende hulgas TPG ja Providence Equity, kes stuudio eest 5 aastat tagasi 5 miljardit dollarit välja käisid, on oma varadest tänaseks ilma.

James Bondi filmide omanik ning kuulsa «Võlur Ozi» väntaja on seega käesolevaga oksjonil.
Parimaid pakkumisi tuli Time Warnerilt - 1,5 miljardit dollarit, mis aga kreeditoridele muljet ei avaldanud. Pigem loodavad nad võla aktsiateks konverteerida ning värske kapitalisüsti korraldada, luues eraldiseisva, vähendatud võlakoormaga firma.

Müüki koordineerib ajutise tegevjuhi rolli paigutatud ümberkorraldus-spetsialist Steven Cooper, kes oli muuhulgas Enroni pankrotihaldur.

Ilmselt täitab ta oma kohuseid kuni uus juhtkond - võimalik, et siis vennad Scottid - ning ka tegevjuht paigas on.

«MGM vajab juhti, keda Wall Street tunneb ja aktsepteerib,» ütles üks lähedalseisev allikas. Kreeditorid ei ole veel otsustanud, kellele tegevjuhi rolli pakkuma hakata.

Mainitud on endist Paramount Picturesi esimeest Jonathan Dolgenit, samuti Spyglass Entertainmenti tegevjuhti Roger Birnbaumi.

Vendade Scottidel on olemas ka omaenda filmistuudio nimega Scott Free, kuid kas seda nähtaks edaspidi osana MGMist või soovivad nad lihtsalt osalust uuestisündinud stuudios, ei ole veel selge. Kumbagi venda kommentaari küsimiseks kätte saada ei õnnestunud.


Copyright

The Financial Times Limited 2010.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles