Kuldar Leis: Askembla ei ole Premiaga seotud

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Premia jäätise pakkimine.
Premia jäätise pakkimine. Foto: Liis Treimann

Askembla varahaldus nimetab kodulehel firma Baltimaade investeeringuna ka Premiat, kuid börsile pürgiva Premia Foodsi juhatuse esimees Kuldar Leis kinnitab, et fond ei ole nendega enam aastaid seotud.


«Christoffer Kurpatow ega Askembla ega Scandinavian Baltic Development pole alates 2005. aasta detsembrist Premiaga seotud firmade omanikeringis ega mingilgi viisil meiega seotud,» ütles Kuldar Leis.

Christoffer Kurpatow oli EBRD 40-protsendilise osalusega Scandinavian Baltic Developmenti (SBD) juhatuse esimees, kes vedas praegu Premia gruppi kuuluva endise börsifirma Tallinna Külmhoone ja viimasest 4 korda väiksema Leedu Kauno Pieno Centrase ühinemist 1999. aastal. SBD-le kuulus veidi üle 40-protsendiline osalus Leedu ettevõttes. Tallinna külmhoone väikeaktsionärid ühinemiseotsuse langetamisel kaasa rääkida ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles