Info eurotoetuse saajate kohta on nüüdsest lihtsalt kättesaadav

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Sille Annuk.

EL struktuurifondidest toetust saavate isikute täielik andmebaas on avalikult kättesaadav ning erinevate märksõnade järgi sorteeritav fondide kodulehel.

Struktuurifondide kodulehel www.struktuurifondid.ee avaldatud toetuse saajate andmebaas võimaldab huvilistel tutvuda kõigi toetust saanud projektide infoga – avalik on nii tegevus, milleks raha eraldati, isik, kellele see anti, kui ka toetuseks jagatud summa.

Toetust saanud projekte saab sorteerida erinevate kriteeriumite alusel, mis lihtsustab info otsimist oluliselt, kuna abisaajaid on tuhandeid.

Nii näiteks võib välja sõeluda konkreetse maakonna või valdkonna projektid, samuti saab projekte otsida toetuseks eraldatud summade või elluviimise aja järgi. Juhul kui huvilisel pole teada ei toetust saanud organisatsiooni ega projekti nimetus, võib otsingusse sisestada seostuvaid märksõnu.

Andmebaas hõlmab nii 2004-2006 kui 2007-2013 rahastamisperioode ning infot uuendatakse igapäevaselt.

«Toetuse saajaid on huvilistele ka siiani avalikustatud, kuid seni oli info erinevatel kodulehtedel killustunud ning seda koondada ja sorteerida polnud lihtne. Uus andmebaas muudab toetuste kasutamise süsteemi tunduvalt läbipaistvamaks, sest info on kiirelt leitav,» kommenteeris uut andmebaasi rahandusministeeriumi välisfinantseerimise osakonnajuhataja asetäitja Monika Senkel. 

Lisaks eeltoodud andmebaasile leiab kodulehelt ka teise uue arenduse, nimelt on võimalik otsida ja sorteerida infot toetatavate meetmete kohta.

Kuna uuel rahastamisperioodil (2007-2013) läheneb meetmete arv sajale, siis on oluline, et potentsiaalsed toetuse saajad võiksid otsida just neile vajalikku ja kasulikku infot.

Meetmete otsingust leiab infot selle kohta, millised asutused konkreetsete toetuste jagamist ette valmistavad ja vahendavad ning kes, kuidas ja millal taotleda saab.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles