Veisekasvataja: Eesti sobib lihakarja kasvatamiseks hästi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihaveised. Foto on illustratiivne.
Lihaveised. Foto on illustratiivne. Foto: arhiiv

Lihaveiste kasvataja Urmas Sepa sõnul sobivad Eesti olud lihakarja kasvatuseks suurepäraselt.


«Suurem osa meie lihaveiseid kasvavadki ökoloogiliselt puhtal pinnal ja selles mõttes ei ole Euroopal kindlasti midagi vastu panna, sest neil niisuguseid mahepindasid lihtsalt ei ole,» rääkis Urmas Sepp ETV saatele «Aeg luubis», vahendas

ERR Uudised.

Veis suudab palju rohtu süüa ja nõnda maad väärindada. Nende liha meie puhtad karjamaad marmorjaks aga ei muuda, nagu seda tehakse Austraalias loomi teraviljaga toites. Sepp tõdes, et võib-olla seetõttu on nad ka tervislikumad meile süüa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles