Tammneeme külavanem: söeterminal tuleb kinni ehitada

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammneemest on tahmapilv Muuga söeterminali kohal palja silmaga näha.
Tammneemest on tahmapilv Muuga söeterminali kohal palja silmaga näha. Foto: arhiiv

Tammneeme külavanem Raivo Kaare lubas Muuga söeterminali saaste vastu võidelda seni, kuni see ükskord kinni ehitatakse.


Kaare sõnul on leitud väikesi söetolmu osakesi nii Tammneeme kui Kelvingu ja Saviranna küladest, aga võib olla, et ka kaugemalt, sest tuulega kandub tolm üle kogu Viimsi poolsaare. «Euroopa Liidu 360 000 hukkunut on tõsine number ja me ei kavatse sellise mürgitamisega leppida,» kinnitas ta.

Kaare sõnul tuleb tolmav söeterminal ehitada kinniseks, nagu need on mujal Euroopa riikides. «Me pole enam mingid Ida-Euroopa ullikesed, kes lasevad endale selga sõita, sest ei tea seadustest midagi. Meid ei saa enam lollitada jutuga mitmesuguste mõõteaparaatide paigaldamisest ja neile tehtud kulutustest. Tahame teada, kui palju praegune saaste tase inimeste tervist kahjustab ja kõik,» lausus külavanem.

Ta kinnitas, et pole ettevõtluse vastu, kuid soovib, et sellega ei rikutaks keskkonda ning inimeste tervist ja vara. «Selleks on meil põhiseaduslik õigus,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles