Elektrum: kõrgema hinna börsil tõid soe suvi ja tehnilised probleemid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Selle aasta esimesel üheksal kuul on elektri hind börsil olnud märkimisväärselt kallim kui mullu - Elektrumi avalike suhete juhi Priit Pruuli sõnul olid põhjusteks soe suvi ja ühendusprobleemid.

«Suvi oli soojem, mistõttu Skandinaavia hüdroreservuaaride veetase oli madal – lisaks sellele seatakse hüdroreservuaaride veetasemele aegajalt ka loodushoiu põhjustel teatud piiranguid,» selgitas Pruul.

Möödunud suvi oli Pruuli sõnul kahjuks rikas ka riikidevaheliste ühendusprobleemide poolest ning ka erinevate elektrijaamade remont ja hooldustööd võtsid oma osa. «Praegusel hetkel mõjutab hüdroreservuaaride täituvust suhteliselt kuiv sügis,» ütles Pruul.

NordPoolSpot börsihinnad kõiguvad Pruuli hinnangul märkimisväärselt ja on suuresti mõjutatud lähituleviku sündmustest.

Tulevikutehingute hinnad mõjutavad tema sõnul kahtlemata ka fikseeritud hindu. «Aga seda, mida börs reaalselt saabuval aastal teeb, näeb täpselt siis, kui see aasta käes on,» ütles Pruul.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles