Leedu Bauhof alustas ettevõtte restruktureerimist

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bauhof.
Bauhof. Foto: Margus Ansu

Bauhof Group ASi Leedu tütarfirma UAB Bauhof LT esitas Vilniuse kohtule ettevõtte restruktureerimise taotluse, eesmärgiga korrastada ettevõtte võlgnevusi ja korrigeerida ärimudelit. 

«Restruktureerimise otsus sündis raskelt,» ütles Bauhof Group ASi tegevjuht Mart Vau. «Otsus on seda valusam, et Bauhof on tänaseks investeerinud Leetu laienemisse ühtekokku 19 miljonit eurot, mis on ligi 2 korda rohkem kui buumiaja tipus 2007. aastal kavandatud 10 miljonit eurot.»

UAB Bauhof LT tegevjuhi Patricijus Rauktyse sõnul ei ole praegu näha, et Leedu majandusseis taastuks piisava kiirusega ning juhid ja omanikud otsustasid, et jätkamine Leedu viie kauplusega ja olemasoleva ärimudeliga ei ole jätkusuutlik.

«Omanikud ei ole täiendava kahjumi kandmiseks valmis,» lisas Patricijus Rauktys.

Rauktyse sõnul töötatakse järgnevate nädalate jooksul välja uus äriplaani ning püütakse kõigi hankijatega kokkuleppele jõuda, et vältida Leedu Bauhofi pankrotti.

«Teeme pakkumised ka töötajatele ja rendileandjatele, kellega on ettevõttel pikaajalised lepingud. Loodame, et nende sammudega õnnestub pankrotistsenaariumit vältida,» lisas Rauktys.

Eestis jätkab Bauhof laienemist ning avab sel aastal uue kaupluse Mustika keskuses Tallinnas.

Senine Leedu investeeringusumma on eelnevate aastate jooksul kogu ulatuses maha kantud ning Eesti majandustulemusi Leedu tütarettevõtte kahjum ja restruktureerimine ettevõtte kinnitusel ei mõjuta.

Sellel aastal ootab ettevõte Eestis mullusest parema tulemuse nii käibelt kui ka ärikasumilt.

Bauhof Group ASi 2012. aasta käive Eestis kasvas 10 protsendi võrra 74,6 miljoni euroni ning ärikasum oli 3,5 miljonit eurot. Bauhofil on Eestis 12 kauplust, ettevõttes töötab üle 450 inimese.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles