Pärnu sadama aktsionärid jõudsid erimeelsustes kokkuleppele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk
Rein Kilk Foto: Mati Hiis / SL Õhtuleht

Harju maakohus kinnitas täna ASi Pärnu Sadam omanikfirmade AS Transcom ja AS A&O sõlmitud kokkuleppe, millega ettevõtte omanikeringis taastub endine olukord, kus kummalegi aktsionärile kuulus 50 protsenti sadama aktsiatest.

Vaidlus käis Rein Kilgi ja Endel Siffi vahel. AS A&O müüs mullu oma osaluse Siffile, kuid Kilk ei tahtnud sellega nõustuda. Kilgi firma Transcom nõudis kohtus eelisostuõiguse kasutamist.

Sellega oleks läinud kogu Pärnu sadam Kilgi kontrolli alla. Äsjane kokkulepe aga näitab seda, et Kilgil õnnestus takistada aktsiate üleminekut, samas ei õnnestunud tal saada sadamat täielikult oma kontrolli alla.

«Sõlmitud kompromissleping tähendab, et kõik senised aktsionäride vahelised erimeelsused on ületatud ja kohtuvaidlused lõpetatakse,» ütles AS Transcom nõukogu esimees Rein Kilk.

Kilk lisas, et kompromissi täpsemad tingimused on konfidentsiaalsed ning jäävad vaid osapoolte teada.

Kilk jätkab ASi Pärnu Sadam nõukogu esimehena. Ettevõtte juhatuse liikmetena jätkavad tööd Mati Einmann ja Sander Kilk.

Einmanni sõnul ei ole aktsionäride vahelised vaidlused sadama igapäevatööd otseselt mõjutanud ning sadama majandusnäitajad on jätkuvalt aktsionäridele heameelt valmistavad.

«Lisaks on meil järgmise aasta alguses plaanis teha sadama infrastruktuuri täiendavaid investeeringuid, mis tõstab Pärnu Sadama konkurentsivõimet veelgi,» lisas ta.

Transcom moodustab koos tütar- ja sidusettevõtetega kontserni, mille erinevad ettevõtted osutavad sadama-, transpordi- ja muid teenuseid.

Pärnu Sadam on 100-protsendiliselt Eesti erakapitalile kuuluv ettevõte, mis haldab Pärnu jõe suudmes asuvat sadamat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles