Kes on potentsiaalne uus meediaärimees Janek Veeber?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Veeber.
Janek Veeber. Foto: Kristjan Teedema

Ekspress Grupp teatas täna, et kavatseb Eesti Meedialt ühisomandis olevad ettevõtted välja osta ning seejärel edasi müüa Tartu ärimehele Janek Veeberile.

Janek Veeber (41) on mullu surnud Tartu soojaärimehe Tiit Veeberi poeg ja pärija, kes on isa ettevõtted üle võtnud.

Tema suurim sissetulekuallikas on AS Giga, mille põhitegevuseks on soojatrasside ehitus- ja rekonstrueerimistööd, üldehitus ja veoteenused ning jaekaubandus. Eelmisel aastal oli ettevõtte käive 6,5 miljonit eurot, lisaks saadi finantstulu 6,3 miljonit eurot. Kasum oli 6,3 miljonit eurot. Dividende maksis ettevõte Veeberile mullu kui ainuaktsionärile 1,9 miljonit eurot.

Giga omab 40protsendilist osalust soojatootjas aktsiaseltsis Fortum Tartu.

Äripäeva rikaste edetabelis asetus Janek Veeber tänavu 46. kohale ning tema vara väärtuseks hinnatakse 48,9 miljonit eurot.

Sel suvel sai Veeber koos Urmas Sardisega laevafirma Lindaliini AS enamusomanikuks. Eelmisel aastal võttis Janek Veeber Rein Kilgilt üle Tartu Sadamaturu ja Sadamateatri.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles