Kobin: kaasasime kõige kiiremini reageerinud investori

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paremal Ekspress Grupi juhatuse esimees Gunnar Kobin.
Paremal Ekspress Grupi juhatuse esimees Gunnar Kobin. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Ekspress Grupi juhatuse esimees Gunnar Kobin kommenteeris Eesti Meediaga kaasomandis olevate ettevõtete väljaostmiseks ärimees Janek Veeberi kaasamist öeldes, et võidujooks ajaga lõppes selle investori kaasamisega, kes kõige kiiremini reageerida suutis.

Kobin selgitas, et Ekspress Grupil ei ole ambitsiooni omada kõiki Eesti meediaväljaandeid. «Seetõttu asusime me koheselt Eesti Meedia omanikevahetuse selgudes otsima partnerit, kellega jagada nii ühiskondlikku vastutust kui majanduslikku riski ja tootlust,» selgitas Kobin.

Potentsiaalsete partnerite hulgas oli tema sõnul nii rahvusvahelisi investeerimisfonde kui ka mitmeid kohalikke ettevõtjaid.

«Kuivõrd kuuajaline tähtaeg Eesti Meedia omanikeringis toimunud muutustele reageerimiseks pani meile peale hullumeelse tempo, siis lõppeski see võidujooks ajaga selle investori kaasamisega, kes kõige kiiremini reageerida suutis,» rääkis Kobin.

Ettevõtete hinnad ei ole Kobini sõnul Ekspress Grupi ja Eesti Meedia vahelise tehingu mõttes tuvastatud. «Kuivõrd me ei plaani müüa täna meile kuuluvaid aktsiaid, vaid oleme sõlminud koostöökavatsuste protokolli ainult nende aktsiate potentsiaalseks müümiseks, mis meil loodetavasti õnnestub Eesti Meedialt omandada ning alles pärast seda kui me oleme suutnud tehingu Eesti Meediaga lõpule viia, siis selgub meie ja Suits Meedia vaheline tehingu hind alles tulevikus,» kirjeldas Kobin.

Kui kaua tehinguni jõudmine aega võib võtta, sõltub Kobini sõnul Eesti Meedia koostöövalmidusest «nendevahelise lepingu täitmisel».

Kobin loodab, et kuivõrd Ekspress Grupi eesmärk ei ole nendes ettevõtetes valitseva mõju omandamine, siis ei peaks Konkurentsiametil ega kellelgi teisel sellega probleemi tekkima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles