Anvar Samost lahkub Postimehest

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anvar Samost.
Anvar Samost. Foto: Peeter Langovits

ASi Postimees juhataja ja vastutav peatoimetaja Anvar Samost lahkub 15. novembril poolte kokkuleppel ametist.

Lahkumise põhjuseks on Samosti ja ettevõtte nõukogu erinev nägemus organisatsiooni arendamisest.

Samosti sõnul on tal Postimehe seniste arengute üle hea meel. «Postimees on Eesti olulisim ajaleht suurepärase auditooriumi ja ajakirjanikega,» ütles ta. «Mul on hea meel, et oleme kahe aastaga keeruliste aegade kiuste pikkade sammudega edasi liikunud.»

Postimehe nõukogu esimehe Mart Kadastiku sõnul on Anvar Samost juhtinud Postimeest suure pühendumuse ja kohusetundega.

Ka edaspidi väärtustab Postimees kvaliteetajakirjandust ja jätkab digimeedia jõulist arendamist.

«Postimees on tugevdanud oma positsiooni Eesti arvamusliidrina ja avalike mõttevahetuste eestvedajana,» märkis Kadastik. «Ka edaspidi väärtustab Postimees kvaliteetajakirjandust ja jätkab digimeedia jõulist arendamist.»  

Uus vastutav väljaandja on Mart Luik

AS-i Postimees uueks juhatajaks ja ühtlasi vastutavaks väljaandjaks tuleb Mart Luik (42), kes praegu töötab Ajakirjade Kirjastuse juhatuse esimehena.

Varem on ta juhtinud Eesti Päevalehe majandustoimetust, olnud Sõnumilehe ja TV3 uudiste peatoimetaja,  Viasat gruppi kuuluvate telekanalite tegevjuht Eestis (TV3), Venemaal ja Sloveenias. Mart Luik on lõpetanud Tartu Ülikooli ajakirjanduse erialal. Ta on abielus ja nelja lapse isa.

Postimehe peatoimetajana jätkab Merit Kopli.  

Copy
Tagasi üles