Arukülas valmis 800 000 eurot maksma läinud alajaam

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aruküla alajaam
Aruküla alajaam Foto: Elektrilevi

Täna võtab Elektrilevi ehitajalt vastu täielikult uuendatud Aruküla piirkonnaalajaama, mille ehitamiseks kulus 790 495 eurot. Uus alajaam varustab elektriga ligi 2300 majapidamist ja ettevõtet Harjumaal Jõelähtme, Rae ja Raasiku vallas.

Ehitustööde käigus rajati Arukülla kaasaegne alajaamahoone, paigaldati uus 10-kilovoldine jaotusseade, keskkonna- ja elektriohutust suurendavad seadmed ning maaühenduskaitsmed, mis võimaldavad distantsilt tuvastada rikkelisi liine. Koos alajaamaseadmete kaugjuhtimise võimalusega muudavad uuendustööd elektrikatkestuste kõrvaldamise senisest kiiremaks.

Investeering varustuskindluse tõstmiseks on oluline ka silmas pidades Harjumaa valdade kiiret arengut. «Aruküla alajaama ehitusotsuse tegemise hetkest on alajaama läbiva elektrienergia hulk tänaseks kasvanud rohkem kui kolmandiku võrra,» selgitas Tiisvend. Alajaam varustab elektriga mitmeid tööstusparke ja -ettevõtteid Rae vallas, mille arengu seisukohalt on kindel elektrivõrk ja vabade võimsuste olemasolu väga olulised.

Aruküla 10kV piirkonnaalajaam on Harjumaa elektrivõrgu sõlmpunkt, mida läbib aastas ligikaudu 24 gigavatt-tundi elektrienergiat. Alajaam varustab omakorda elektriga 151 väiksemat alajaama kolmes Harjumaa vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles