Portaal: elektri börsihind on 11 protsenti mullusest kõrgem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elekter.
Elekter. Foto: Peeter Langovits

Üheksa kuu keskmine elektri börsihind on võrreldes aasta varasemaga olnud 11 protsenti kõrgem ning veel mitmed märgid näitavad, et 2014. aasta elektrihinnad ei pruugi tulla soodsamad kui käesoleval aastal, teatas elektripakettide võrdlusportaal Energiaturg.ee.

Energiaturg.ee juhtiv analüütik Pirmin Tamm näeb mitmeid põhjuseid, mis viitavad elektrihindade tõusule lähitulevikus.

«Kauaoodatud Estlink 2 valmimine tähendab, et meie elektrihinnad võrdsustuvad suuremal osal tundidel Soomega, kus hindu mõjutavad olulisel määral ilmastik ja hüdroreservuaaride tase. Viimane neist on viimastel kuudel püsinud väga madalal, mis omakorda mõjutab elektrihindu kalliduse suunas. Praegune hüdrovarude tase on lausa 17 protsenti madalam, kui eelmisel aastal samal ajal,» selgitas Tamm.

Tamme hinnangul on ka alates juunist tõusma hakanud 2014. aasta tulevikutehingute hinnad, mis tähendab, et ka fikseeritud pakettide hinnad kujunevad küllaltki kõrgeks, kui praegu valida tarneajaks järgnev kalendriaasta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles