Vallajuhid materdavad tõmbekeskuste reformi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Valmar Kiisler
Siim-Valmar Kiisler Foto: Postimees/Scanpix

Vaid kolmandik omavalitsusjuhtidest toetab regionaalminister Siim Valmar Kiisleri tõmbekeskuste reformi, selgus küsitlusest, mille Äripäev tegi omavalitsusjuhtide seas. Enim toetajaid kuulub Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL). Kiisleri erakonnakaaslastest omavalitsusjuhtidest koguni 60 protsenti on regionaalministri kavandatava reformiga päri.

Üle poole sotsiaaldemokraatide ja Reformierakonna ridades olevatest ning riigikogus esindatud erakondadesse mitte kuuluvatest omavalitsusjuhtidest on aga regionaalministri plaani suhtes kriitilised. Seetõttu võib järeldada, et tõmbekeskuste reformi mõjutavad ka pühapäeval toimuvad valimised ehk IRLi edu või ebaedu.

«Lühidalt öeldes: see kava, mida välja pakutakse, on mõttetu. Ma ei saa aru, mis sellega läheb paremaks. Väidetakse, et omavalitsused on väikesed ja nõrgad ja haldussuutmatud, kui aga kaks haldussuutmatut kokku panna, siis kuidas tekib haldussuutlikkus? Sellest ma aru ei saa,» ütles Reformierakonda kuuluv Rõngu vallavanem Priit Pramann.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles