Lietuvos Rytase aktsiad ostab kümne miljoni liti eest kohalik kosmeetikaärimees

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lietuvos rytas uues kuues
Lietuvos rytas uues kuues Foto: Erakogu

Leedu kosmeetikaärimees Benas Gudelis ostab riigi suurima meediagrupi Lietuvos Rytas 34-protsendilise aktsiapaki pankrotistunud Snorase pangalt välja kümne miljoni liti (2,9 miljoni euro) eest, teatas panga pankrotihaldur esmaspäeval.

Gudelise firma Fragrances International tütarettevõte Big Group ja Snorasele kuuluv Snoras Media sõlmisid sellekohase lepingu 11. oktoobril, ütles Neil Cooper pressiteates.

Cooperi sõnul oli tehinguni jõudmine keeruline, sest «paljud meediafirmad, Lietuvos Rytas Grupp nende seas, on olnud aastaid finantsraskustes».

«Tegu on erilise ja üsna ettearvamatu äriga [...], mistõttu paljud investorid loobusid enne siduva pakkumise esitamist,» rääkis pankrotihaldur, kelle sõnul tehti lõpuks neli pakkumist.

Tehinguga kursis olevad allikad ütlesid, et Gudelis ostis «puhta firma», mis pole Snorasele võlgu ning mille 20 miljoni liti suurusest laenukoormast on umbkaudu pool kapitaliseeritud ja ülejäänud halbade laenudena maha kantud.

Sel aastal oli Gudelise Fragrances International sunnitud müüma 49-protsendilise osaluse Douglas Balticus, Euroopa ühe suurima kosmeetikaketi kohalikus üksuses.

Fragrances Internationalil on tütarfirma Lätis ja Eestis ning sellele kuulub veel Leedu ja Läti kosmeetikapoodide kett KristiAna.

Snoras Media loodi 2009. aastal ja Lietuvos Rytase aktsiad ostis see 2010. aasta algul.

Lietuvos Rytase meediagrupp avaldab päevalehte Lietuvos Rytas ja nädalalehte TV Atena. Grupp kontrollib ka uudisteportaali Lrytas.lt, telekanalit Lietuvos Rytas Television ja trükikoda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles