Majandusrahulolu osas on suured erinevused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis on inimeste usaldus riigi majandusliku arengu osas madal.
Eestis on inimeste usaldus riigi majandusliku arengu osas madal. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline uuringufirma EPSI Rating mõõtis tarbijate rahulolu. Uuringust tuli välja, et Eesti eri piirkondade rahulolu vahel on suured erinevused.

Uuriti näiteks seda, kui optimistlikult on tarbijad oma isikliku majandusolukorra ning riigi majanduse järgmise aasta arengute suhtes meelestatud. 

Tallinna ja Harjumaa inimesed on isiklikku majandusolukorda puudutavates küsimustes selgelt optimistlikumad kui ülejäänud Eesti elanikud. Samuti on suured erinevused Läti ja Leedu eri piirkondade vahel - Riia piirkonna inimesed on samuti optimistlikumad kui ülejäänud riigi elanikud, samamoodi on isikliku majandusolukorra osas võrreldes ülejäänud riigiga optimistlikumalt meelestatud Vilniuse elanikud.

Eestis ja Lätis on inimeste usaldus riigi majandusliku arengu suhtes madal, Leedus on usaldus tõusnud madalast neutraalseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles