Baltic Media Alliance'i Leedu juht lahkus seoses PBK saatega ametist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PBK logo
PBK logo

Meediakontserni Baltic Media Alliance (BMA) Leedu juhatuse esimees Jolanta Butkevičienė teatas reedel, et astub kontserni alla kuuluva venekeelse Pervõi Baltiiski Kanali (PBK) valeväidete skandaali tõttu tagasi.

Reedel tehtud avalduses nimetas Butkevičienė valeväidetel põhinenud saadet Leedu riigi vastaseks provokatsiooniks, mis ei ole kooskõlas tema kui Leedu kodaniku tõekspidamiste ja väärtushinnangutega.

«Isegi see tõsiasi, et BMA vaid edastab teiste telekanalite saateid, ei vabasta [kontserni] vastutusest. Ma olen sügavalt veendunud, et nimetatud saade ei olnud lihtsalt eksitus, see oli Leedu riigi vastu suunatud provokatsioon,» ütles Butkevičienė. Ta lisas, et on tutvunud kõikide saate valmimist ümbritsenud asjaoludega ning peab Läti kontrollmehhanismide mittetoimimist vastuvõetamatuks.

PBK andis 4. oktoobril eetrisse saate «Inimene ja seadus», milles esitati tõele mittevastavaid fakte nõukogude agressioonist Vilniuses 1991. aasta 13. jaanuaril. Saates oli muu hulgas intervjuu tolleaegse eriüksuse Alfa komandöri Mihhail Golovatoviga, kes juhtis rünnakut Vilniuse teletornile ja telemajale. Nii tema kui veel mitu saates esinenud inimest eitasid nõukogude sõjaväe rünnakut.

«Me kõik elasime üle 13. jaanuari tragöödia. Austusest nende inimeste mälestuse vastu, kes andsid oma elu Leedu iseseisvuse nime, austusest oma perekonna vastu - kuna seimihoone juures olid tol ööl nii minu isa kui ka vend, kellele hiljem anti 13. jaanuari medal - pean ma BMA LT juhina ütlema, et ma ei saa oma praeguste ülesannete täitmist jätkata ja lahkun BMA LT juhatuse esimehe kohalt,» sõnas Butkevičienė.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles