Vitsur: Eestil on vaja toodet, mille eest on võimalik head hinda küsida

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heido Vitsur.
Heido Vitsur. Foto: Peeter Langovits

Täna Tallinnas toimunud mööblitootjate liidu konverentsil ütles LHV panga majandusekspert Heido Vitsur, et Eestil on vaja toodet, mille eest on võimalik head hinda küsida, mitte saada hinda, mida meile pakutakse.

Vitsur märkis, et kui me Eesti majanduse jaoks kutsehariduse küsimust ei lahendada, ei lahenda mitte midagi.

«Puidusektor on hõivatuse poolest kõige suurem majandussektor, kus on koos metsameestega üle 30 000 töötaja ning see on üks Eesti perspektiivsemaid sektoreid töötlevas tööstuses, siin on kõik eeldused selleks olemas,» rääkis Vitsur.

«Eesti ettevõtetel on vaja suuremat haaret – ei saa toota vürtspoodidele – ei saa jääda kõige odavamasse ja kõige tihedamasse konkureerivasse gruppi. Mikroniššides rikkaks ei saa. Skype ei ole siin üksikuna mingisugune etalon,» lisas ta.

Vitsuri hinnangul on Eestil vaja toodet, mille eest on võimalik hinda küsida, mitte saada hinda, mida meile pakutakse. «See, et mikroettevõttest tekiks uued majakad, selleks ei ole meil jõudu.»

Vitsur lisas, et probleem on ka see, et Eestil on väga suur metsavaru, aga see on väga suures osas väga halvasti hooldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles