Riik plaanib Arengufondi paigutada 6,4 miljonit lisakapitali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arengufond.
Arengufond. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Valitsus plaanib Arengufondi paigutada 6,4 miljonit eurot lisakapitali, mis viiks fondi mahu 25,3 miljoni euroni.

Septembri lõpu seisuga on fond teinud seitse investeerimisotsust kogusummas 2,4 miljonit eurot, sealhulgas viis investeeringut Arengufondi investeerimisportfellis olevatesse ettevõtjatesse jätkuinvesteeringuna ja fondi portfelliga mitteseotud kahe uue investeeringu osas, selgub otsuse eelnõust. Lisaks on vajalik planeerida hinnanguliselt kolmandik fondi mahust jätkuinvesteeringuteks positiivse arenguga ettevõtetesse, mis vajavad kasvamiseks lisakapitali.

Fondi osakute omandamine rahalise sissemaksega summas 6,4 miljonit eurot on ette nähtud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi finantseerimistehinguna käesoleva aasta riigieelarve seaduses ettenähtud finantsvarade suurendamise kogusummast.

Arengufond on riigikogu poolt ellu kutsutud riskikapitalifond ja mõttekeskus, mille eesmärk on investeerida rahvusvahelisele turule suunatud innovaatilistesse Eesti ettevõtetesse, teostada arenguseiret ja käivitada kasvuprogramme ettevõtluse arendamiseks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles