Järjekordse suurfirma juht soovib piirata inimeste kodust töötamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HP juht Meg Whitman.
HP juht Meg Whitman. Foto: SCANPIX.

Hewlett Packardi tegevjuht Meg Whitman saatis töötajatele märgukirja, milles annab teada, et edaspidi soovib ettevõte näha neid pigem kontoris, mitte kodus tööd tegemas, kirjutab tehnoloogiaportaal AllThingsD.

«HP vajab praegusel kriitilisel suurte muudatuste perioodil kõiki oma töötajate abi. Me oleme minevikus palunud osadel töötajatel erinevatel põhjustel kodunt töötada. Praegu on meil vaja luua tugevam kaasamisest ja koostööst kantud töökultuur ning mida rohkem töötajaid hakkavad kontoris töötama, seda paremaks meie ettevõte saab,» ütles Whitman töötajatele saadetud memos.

Veel ei ole teada, kui suurt osa HP tööjõust muutused puudutavad. Ettevõttel peaks olema töötajaid kokku veidi üle 300 000, samas ei ole maailma suuruselt teine PC-tootja kunagi täpsustanud, kui paljud neist teevad kaugtööd.

Üheks probleemiks uue tööstrateegia juurutamisel on HP kontoripindade nappus. HP-ga seotud anonüümsete allikate sõnul töötavad vähemalt 80 000 töötajat kodunt just sel põhjusel, et ettevõttel ei olnud võimalik neile kontorites tööpinda eraldada.

Mõnda aega tagasi keelas ettevõttes kaugtöö internetihiiglase Yahoo! tegevjuht Marissa Mayer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles