Nord Stream tahab keskkonnaseirega Eesti elanikke rahustada

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nord Streami torujuhtme paigaldamise laev Castoro Sei.
Nord Streami torujuhtme paigaldamise laev Castoro Sei. Foto: Nord Stream AG

Nord Stream on esitanud taotluse viia gaasijuhtme paigaldamise ajal keskkonnaseiret läbi ka Eesti majandusvööndis, et rahustada siinseid kartusi võimalike keskkonnakahjude suhtes.

Nord Stream on esitanud Eesti valitsusele taotluse teha Eesti majandusvööndi meres torujuhtme ehitamise ajal keskkonnaseiret, mille tulemusi jagatakse ka Eestiga, vahendas ERR Uudised.

Sellega tahetakse Nord Streami kinnitusel hajutada kartusi ehitusega kaasneva keskkonnaohu suhtes, kuid keskkonnaministeerium tahaks seiret laiendada ka Soome lahe idaossa.

Esimene Nord Streami gaasijuhtme paigaldamiseks mõeldud laev Castoro Sei on Läänemerel juba kohal ja valmistub viimasteks katsetöödeks. Paigaldustööde ajal jälgitakse merekeskkonda Soome vetes ning nüüd on Nord Stream esitanud taotluse viia sarnast seiret läbi ka Eesti majandusvööndis, eesmärgiga rahustada siinseid kartusi võimalike keskkonnakahjude suhtes.

Nord Streami regionaalne nõunik Baltimaades Romans Baumanis rääkis, et nende taotluse eesmärk on saada Eesti võimudelt luba uurida ehitustööde mõju merekeskkonnale ning nad on valmis viima need uurimised läbi oma kulul ja jagama tulemusi Eesti võimudega.

Eesti võimudel on aega kaaluda vastust kuni neli kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles