Reisikorraldajad hülgavad järjest Go Adventure'i

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Neli Eesti suuremat reisikorraldajat lõpetavad koostöö reisibürooga Go Adventure, kuna ettevõte solgib väidetavalt turgu ja on kehva makseharjumusega.

Nii Novatours, Tez Tour, Estour kui ka Top Tours on teatanud, et lõpetavad agendilepingu reiside edasimüüjaga.

Tez Tours lubas oma kodulehel olevate andmete kohaselt lõpetada agendilepingu tänase ehk 30. märtsi seisuga. Estouri ja Go Adventures'i koostöö leidis lõpu aga juba 26. märtsil.

«Estour lõpetas lepingu olulise rikkumise tõttu. Vaatamata agendimüügi osakonna ja pearaamatupidaja korduvatele pöördumistele järgida lepinguga kokku lepitud maksetingimusi jättis Go Adventure OÜ pidevalt ja suures ulatuses maksed tähtaegselt tasumata,» ütles Estouri jurist Ulvi Moesaar.

«On äärmiselt kahetsusväärne, et üks reisibüroo solgib ebaausate müügimeetoditega turgu ja ei pea maksetähtaegadest kinni,» tõdes Moesaar.

Novatours teatas samuti, et lõpetab reisibürooga koostöö alates 30. aprillist. Novatours´i tegevjuhi Andree Uustali hinnangul ei ole koostöö jätkumine võimalik olukorras, kus OÜ Go Adventure on samal ajal reisikorraldaja ja nende tooteid vahendav reisibüroo.
Alates 30. märtsist ei võta Novatours vastu enam ka Go Adventure broneeringuid.

Uustali arvamusel on sellisele koostöövormile juba ette «sisse kirjutatud» võimalikud kahtlustused ebaausas konkurentsis, mille vaidluste teket soovib Novatours juba eos välistada. Koostöö lõpetamisele aitas tema hinnangul kaasa ka Go Adventure'i arvete tasumise «maksekultuur», mis ei vastanud viimastel aegadel Novatours´i arusaamadele partneritevahelisest arveldamisest.

Probleemid algasid juba möödunud aastal

Esimesed probleemid lekkisid meediasse juba 2009. aasta sügisel, kui GoAdventure ja Top Tours pöördusid oma probleemide lahendamiseks kohtu poole. Seoses sellega teatas Top Tours, et tänavu 17. märtsil tegi kohus otsuse nende kasuks ning mõistis Go Adventure'ilt välja kõik antud juhtumiga seotud kahjud.

Möödunud sügisesed sündmused seisnesid selles, et Top Toursi reiside edasimüüja Go Adventure jättis tervele grupile reisijatele teavitamata lennuaja muudatustest, mistõttu jäid inimesed lennukist maha.

«Top Tours klaaris toona olukorra oma vahenditega ja organiseeris veel samal päeval inimestele asendusreisi ning lõpetas kohe hooletu vahendajaga ka edasise koostöö,» selgitas Top Tours oma kodulehel.

Kuigivõrd püüdis Go Adventure veel kohtumenetluse ajalgi oma klientidele Top Toursi reise müüa.
Top Tours teatas seetõttu taas oma klientidele, et OÜ-l Go Adventure ei ole õigust nende reise müüa.

Go Adventure süüdistab omakorda teisi

Go Adventure püüdis omakorda oma kodulehe kaudu teavitada kliente sellest, et lõpetasid ise reisikorraldajaga Estour reiside müügi ning koostöö nendega, sest väidetavalt ei vasta   finantsraskused, milles Estour neid süüdistab, tõele.

«Saime teada, et Estour süüdistab OÜd Go Adventure  finantskohustuste rikkumises, mis ei vasta absoluutselt tõele ning on täielik laim. Meil on siiralt kahju, et ettevõte, kellega oleme üle pika aja olnud head partnerid, lubas endale teadliku valeinformatsiooni levimist,» seisis Go Adventure kodulehel.

Reisifirma Go Adventure omanik Oksana Golovina sõnul on tegemist aga lihtsalt laimuga ja soovib lepingute lõpetamisega soovib osa reisikorraldajaid neile lihtsalt kaikaid kodarasse loopida, sest tugevat konkurenti on alati kardetud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles