Tartus on hakatud taas korterelamuid ehitama

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitushinnad on praegu 2001.-2002. aasta tasemel.
Ehitushinnad on praegu 2001.-2002. aasta tasemel. Foto: Caro / Scanpix

Tartus on hakatud taas korterelamuid ehitama ning sel aastal on Tartu linn välja andnud 45 ehitusluba, mida on siiski kümne võrra vähem kui mullu.

Tartus Jaamamõisas asuv 15 korteriga maja on sel aastal teine korterelamu, mis on saanud linnalt kasutusloa. Sarnaseid maju kerkib tänavu sinnakanti veel seitse, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Üks Tartusse ridaelamuid kavandava ehitusfirma juht, kes ei soovinud kaamera ette tulla, sõnas, et kuna praegu on ehitushinnad 2001.-2002. aasta tasemel, on ehitamiseks raske soodsamaid aegu oodata.

Jaamamõisa elurajooni arendaja, ehitusfirma Rand & Tuulberg nõukogu esimees Aivar Tuulberg ütles, et majanduslangusel võiks põhi tõesti käes olla.

Elamuehituse kiiret hoogustumist ei julge aga keegi lubada, sest nagu Tuulberg ütles, on inimesed ära hirmutatud. Samas on huvi uute, kuid tippaegadega võrreldes ligi poole odavamate korterite vastu ehitajate sõnul täiesti arvestatav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles