GM korjab turult tuhanded isesüttivad sõidukid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
General Motorsi logo kompanii Detroidi peakorteri seinal.
General Motorsi logo kompanii Detroidi peakorteri seinal. Foto: Reuters / Scanpix

General Motors teatas, et korjab turult ära tuhanded iseenesest süttida võivad pakiautod ning peatab nende tootmise kuni neis avastatud generaatorivea parandamiseni.


Kompanii otsus puudutab tänavu veebruaris ja märtsis toodetud Chevrolet Express ja GMC Savana furgoone - kokku 5000 sõidukit, vahendas AFP.

GM palus klientidel, kes äsja seda marki masina on soetanud, lõpetada sõitmine ning parkida auto ehitistest ja teistest sõidukitest eemale ning ühendada võimalusel lahti mõlemad akukaablid.

Samas märgiti, et vigaseid kaubikuid osteti suhteliselt vähe. Turult korjatakse ainult 2500 ja 3500 seeria furgoonid, sest kergemad Express ja Savana kaubikud kasutavad teist generaatorit.

GM kutsus varem sel kuul vigase roolivõimendi tõttu Põhja-Ameerikas tagasi ka üle miljoni Chevrolet Cobalt ja Pontiac G5 mudeli.

Turvalisusnõuetega on viimasel ajal kimpus ka ameeriklaste Jaapani konkurent Toyota - see autotootja on pidanud erinevate defektide tõttu üleilmselt tagasi võtma rohkem kui kaheksa miljonit sõidukit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles