EKP nõukogu liige: intressid jäävad rekordmadalale

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Axel Weber
Axel Weber Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Keskpanga nõukogu liige Axel Weber lausus, et praegune intressimäärade tase on sobiv, andes signaali, et keskpank jääb veel mõneks ajaks praeguste rekordmadalate intressimäärade juurde.


Weber tõdes ajalehele Nikkei antud intervjuus, et inflatsiooni suurenemise riske ei ole tunda ning Euroopa majandused peaksid tagasihoidlikus tempos taastuma, kuid riikide lõikes võib taastumise kiirus siiski erineda, vahendab Reuters.

Saksamaa keskpanga Bundesbanki president Weber lisas, et Euroopa Keskpanga sisseviidud majanduse toetusprogrammide lõdvendamine ei anna põhjust intressimäärade muutmiseks, korrates sellega Euroopa Keskpanga presidendi Jean-Claude Trichet sõnu.

Euroopa Keskpank astus selle kuu alguses sammu erakorralise abi lõdvendamise suunas, kuid jättis tagasihoidliku majanduse taastumistempo prognoosi tõttu pankade jaoks seatud rahapuhvrid alles.

Analüütikute prognooside kohaselt Euroopa Keskpank oma üldist toetusprogrammidest väljumise strateegiat ei muuda ning praegusel rekordmadalal 1 protsendi tasemel baasintressi ei tõsteta vähemalt selle aasta lõpuni või isegi järgmise aasta alguseni.

Kreeka võlaprobleeme kommenteerides märkis Weber, et laenukulud riigi jaoks tõenäoliselt vähenevad, sest üleilmsed finantsturud on Kreeka rahanduse ümberkorralduse plaani heaks kiitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles