MTA ei saa kasiinoblokeeringust mööda hiilimise õpetuste levitamist keelata

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
15. märtsiks peaks keelatud netikasiino leheküljele mineva kasutaja arvutiekraanile ilmuma selline kiri.
15. märtsiks peaks keelatud netikasiino leheküljele mineva kasutaja arvutiekraanile ilmuma selline kiri. Foto: Postimees

Pärast mitmete Eesti turul jõuliselt tegutsenud netikasiino blokeerimist märtsi keskpaigast on klientide elektronpostkastidesse jõudnud õpetused, kuidas oma arvuti seadeid muuta nii, et blokeeringust mööda pääseda.

Unibet näiteks saatis sellise õpetuse klientidele, kes Eestist ei pääsenud oma kontole ning seal olnud rahale ligi. Maksu- ja tolliameti sõnul ei saa nemad selliste õpetuste levitamist keelata.

«Blokeeringust mööda minemise juhendi levitamist hasartmänguseaduse alusel takistada ei saa. Amet on teadlik, et tänapäeva tehniliste võimaluste juures on võimalik piirangust mööda saada,» tõdes maksu- ja tolliameti kotrolliosakonna juhataja Egon Veermäe.

Maksuamet rõhub sellele, et ebaseaduslikku hasartmängu kasutades võivad sellega kaasneda riskid.

«Ebaseaduslikus kaughasartmängus osalemisel ei ole tagatud hasartmängu mängimisega saavutatud võitude väljamaksmine. Eestis legaliseerimata kaughasartmängu veebilehel mängimine võib kaasa tuua ka võitudelt tulumaksu maksmise kohustuse. Samuti ei ole sel puhul tagatud juurdepääsu piiramine hasartmängusõltlastele,» selgitas Veermäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles