USA IV kvartali majanduskasv osutus varemarvatust veidi kehvemaks

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klient Californias ehitusmaterjalide poes kaupa ostmas.
Klient Californias ehitusmaterjalide poes kaupa ostmas. Foto: AFP / Scanpix

USA majandus kasvas kaubandusministeeriumi täpsustatud andmetel eelmise aasta viimases kvartalis 5,6 protsenti veebruaris loodetud 5,9 protsendi asemel, firmade kasumid kasvasid viimases kvartalis samuti oodatust vähem.


Vaatamata 0,3-protsendipunktilisele allapoole korrigeerimisele kasvas riigi majandus tempos, mida viimati nähti 2003.aasta kolmandas kvartalis.

Eelmise aasta kolmandas kvartalis suurenes USA sisemajanduse kogutoodang SKT, mis mõõdab riigi piires toodetud kaupade ning pakutud teenuste kogumahtu, 2,2 protsenti.

USA Kaubandusministeeriumi teatel langetas täpsustatud majanduskasvu numbrit investeeringute, tarbijakulutuste ning laovarude varem arvatust veidi kesisem tase.

Kaubandusministeeriumi teatel kasvasid firmade maksude järgsed kasumid neljandas kvartalis kvartal varasemaga võrreldes 6,5 protsenti. Seda on pea poole vähem, kui kolmandas kvartalis, mil kasumid kasvasid 12,7 protsenti. Tulemus jäi alla ka analüütikute oodatud 10-protsendilisele kasvule.

Kogu eelmise aasta kokkuvõttes kahanesid ettevõtete kasumid 6,9 protsenti. See on suurim langus alates 2000. aastast.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles