Pevkur: üle 3000 inimese on riigi abiga tänavu töö leidnud

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minister Hanno Pevkur.
Minister Hanno Pevkur. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna Jurmalas toimunud Balti riikide sotsiaalministrite kohtumisel ütles Eesti sotsiaalminister Hanno Pevkur, et tänaseks on tänu palgatoetusele, tööpraktikale ja ettevõtluse alustamise toetusele tööd saanud juba üle 3000 inimese.


«Samuti on võrreldes aasta algusega märgatavalt tõusnud tööpakkumiste arv. Selle kõige tulemusel on registreeritud töötus püsinud juba viimased neli nädalat 14,6 protsendi tasemel,» ütles Pevkur.

Ta lisas, et väga suurt heameelt teeb asjaolu, et esimest korda pärast kriisi algust näitas see nädal lausa kaheksas maakonnas registreeritud töötuse vähenemist. «Tahaks loota, et oleme praegu murdepunktis, aga eks järgmised nädalad ja kuud näitavad, kas viimaste nädalate positiivne trend jätkub või mitte,» lausus Pevkur.

Lõunanaabrite ettekannetest nähtus, et registreeritud töötuse protsent on Balti riikidest kõige kõrgem Lätis - 17,4 protsenti. Läti paneb suurt rõhku töötute koolitusele ning sarnaselt Eestiga on kasutusele võetud isikustatud koolituskaart, et tõsta inimeste oskusi ja seeläbi kasvatada nende võimalusi tööturul. Tööturul nõrgemas positsioonis olijatele pakutakse palgatoetust.

Leedus, kus registreeritud töötus on 14,2 protsenti, keskendutakse noortele tööoskuste andmisele läbi palgatoetuse ning avalike tööde mahu suurendamisse. Samuti toetatakse ettevõtluse alustajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles