Aavo Kokk: saneerimine sai kriisi ajal tavaliseks

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aavo Kokk.
Aavo Kokk. Foto: Peeter Langovits.

Ettevõtete saneerimise ja nõustamisega tegeleva Catella Eesti haru juht Aavo Kokk tõdes, et saneerimisega puutus majanduskriisi tõttu kokku enamus firmasid.


«Saneerimisega on suuremal või väiksemal määral kõik ettevõtted kokku puutunud.



Saadakse hakkama väiksema pinna ja väiksema töötajate arvuga. On kärbitud müüdavate toodete nimestikku ja rohkem keskendutud olulistele asjadele,» märkis ta.



Eelmise aasta kevadel ütles Kokk äriajakirjale Saldo, et peab majanduskriisi kõigi võimaluste ajaks ning oodata on uut ettevõtluse lainet.



«Ma ei oska hetkel nimetada ühtegi ettevõtet, mis otseselt tänu kriisile on tuule tiibadesse saanud kui võib-olla välja arvata LHV Pank, mille areng on selgelt just kriisi tõttu kiirenenud,» ütles Kokku nüüd, aasta hiljem E24'le.



Ta lisas, et teab ka mitut alustavat firmat, kes on välja mõelnud maailmatasemel tooted, saanud juba ka tellimusi ja kes nüüd rabelevad, et tootmine käima saada.



«Tean ühte seltskonda, kes ütleb, et raamatud on liiga kallid ja neid tuleks elektrooniliselt müüa mitte 150 vaid 15 krooniga.



Osaliselt kriisi tõttu on erksamad nii tootjad kui tarbijad. Kriis on pannud liikuma haldusreformi mõtted ja ka koolireformi mõtted.



Kriis on pannud nii mitmedki koolidirektorid nentima, et õpetajaid pole enam vaja meeleheitlikult otsida, soovijaid on rohkemgi kui vaja. Elu on taas hakanud normaalsemaks muutuma.»



Siiski tunnistab Kokk, et osades valdkondades kujunes tagasilöök oodatust karmimaks.



«Kunagi tegin ajalehtede turu kriisistsenaariumi, kus reklaamikäive langes 15 protsenti. Arvasin, et rohkem see ei lange. Nüüd on langenud 50 protsenti või rohkemgi.



Võib öelda, et numbrites sellist kriisi ma ei osanud ennustada. Kinnisvara osas olin küll üsna veendunud, et suur osa tühjale põllule rajatud rajoonidest on üks suur mull.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles