Ojuland: eurot ei tohi ohtu panna

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Erakogu

Euroopa Parlamendi liige Kristiina Ojuland rõhutas täna parlamendile edastatud pöördumises vajadust võtta kasutusele vajalikud meetmed eurotsooni liikmesriikide avaliku sektori võlgade massilise suurenemise takistamiseks.


Ojulandi sõnul on lisaks riigivõlgade hüppelisele kasvule mitmed liikmesriigid jõudnud ohtliku piirini ka valitsuskulutustes.



«Euro on ankur, mille külge liikmesriikide majandused on seotud. Igasugune tegevus, mis nõrgestab eurot, on lubamatu. Pean väga oluliseks, et kõik riigid ilma eranditeta täidaksid reegleid, mis eurotsoonile on seatud,» toonitas Ojuland euroala riikide rahanduse 2009. aasta aruande raportit puudutavas pöördumises.



«Tingimused on seatud täitmiseks ja seda ka eurotsooni vanadele olijatele, kuid kahjuks on hakatud neile kohati rohkem või vähem läbi sõrmede vaatama ning see on ohukoht kogu eurotsoonile,» märkis Ojuland.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles