LHV: Tallinna Vee õiglast väärtust on võimatu öelda

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV Panga vanemanalüütik Kristo Oidermaa.
LHV Panga vanemanalüütik Kristo Oidermaa. Foto: LHV

Tallinna Vee uusi prognoose on keeruline koostada, sest ei ole teada, milliseks vee hind ja üldine regulatsioon kujuneb, mistõttu on pea võimatu öelda, milline on ettevõtte õiglane väärtus, lausus LHV Panga analüütik Kristo Oidermaa.


Oidermaa sõnutsi ei tohiks eilne õiguskantsleri arvamus investoritele üllatusena tulla ning olukord on põhimõtteliselt sama, mis varem.

Oidermaa märkis, et aina reaalsemaks muutub võimalus, et vee hind läheb konkurentsiameti kontrolli alla ning poliitiline surve hinna langetamiseks suureneb. Vee hinnalanguse eesmärki taotlevad nii riigikogu monopolide ohjeldamise seadusega kui ka õiguskantsler.

Uusi prognoose tuleviku kohta on analüütiku sõnul keeruline koostada, kuna ei ole teada, milliseks kujuneb veehind ning üldine regulatsioon Tallinnas.
«On pea võimatu öelda, milline on Tallinna Vee õiglane väärtus hetkel ning seetõttu reageerivad ka börsil investorid pigem uudistele,» ütles Oidermaa.

LHV Panga soovitus Tallinna Vee aktsiale on «neutraalne». Sellele tasemele alandas pank soovituse detsembris just regulatiivsete riskide mõjul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles