Nokia Oy koondab Soomes 268 töötajat

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia esindus Salos
Nokia esindus Salos Foto: Wikimedia

Mobiiltelefonidetootja Nokia vähendab Salo tehases töökohtade arvu 268 võrra, inimesed peavad valima koondamisteate või vabatahtliku lahkumisvõimaluse vahel.


Varem oli ennustatud, et Salost kaob 285 töökohta.

Pärast esmaspäeval lõppenud läbirääkimisi ametiühingutega lepiti kokku, et töökohti vähendatakse nii tootmises kui tugiüksustes, kirjutab Turun Sanomat.

Nokia pakub koondatavatele lahkumispaketti, mis sisaldab tööaastatest sõltuvalt 5-15 kuupalka.

Nokia Salo tehase peausaldusisiku Anne Malmi sõnul on läbirääkimiste lõpptulemus karm. «Peausaldusisiku eesmärgiks on kaitsta töökohti. Lahkumispaketid südant ei soojenda, kuna teiseks võimaluseks on koondamine.»

Nokia Oy vähendas Salos töökohti vabatahtlike lahkumispakettide abil eelmisel suvel. Võimalusest haaras tookord kinni 320 inimest.

Mobiiltelefonide tootja teatas veebruaris, et alustab ametiühingute läbirääkimisi töökohtade vähendamiseks Salos. Firma selgitas tookord, et kavatseb uuendada toodangut ja keskenduda Salos varasemast enam Euroopa ja Euraasia sideoperaatoritele mõeldud nutitelefonidele.

Turun Sanomate andmetel plaanib Nokia viia tootmist riikidesse, kus tööjõukulud on madalamad. Tootmise üleviimine saab teoks juuni lõpuks.

Nokia Salo tootmisüksus annab praegu tööd 2200 inimesele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles