Urmas Reinsalu: vee hinda võiks kärpida 25 protsenti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Toomas Huik.

Riigikogu IRLi fraktsiooni kuuluv Urmas Reinsalu, kes on ka Eesti Omanike Keskliidu juhatuse liige, leiab, et Tallinnas võiks vee hinda kärpida 25 protsendi võrra.


Reinsalu sõnul näitab õiguskantsleri võetud seisukoht Tallinnas kehtestatud vee hinna suhtes, et linn on jätnud täitmata oma hoolduskohustused.



Teisalt näeb Reinsalu linnavalitsuse käitumise taga ka selget huvide konflikti, kuna raskes eelarveolukorras püüab linn teenida börsifirmast võimalikult suurt omanikutulu.



Samas märkis Reinsalu, et nüüd peaksid linn ja Tallinna Vesi välja mõtlema eraklientidele suunatud tasaarvestussüsteemi, millega kompenseerida senist põhjendamatult kõrget hinda.



«Pean seda väga reaalseks. Eelduseks on see, et meil siiski on õigusriik,» vastas ta küsimusele, kas peab võimaliku tasaarvestuse kehtestamist ka tegelikult teostatavaks.



«Minu hinnangul on Tallinnas võimalik vee hinda kärpida 25 protsenti,» lisas Reinsalu.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles