Siseinfot kuritarvitanud analüütikule määrati rahaline karistus

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Svetlana Zaitseva / Õhtuleht

Dmitri Vassiljev, endine SEB Enskilda analüütik, kes teenis siseinfot kuritarvitades Eesti Telekomi müügist 1,5 miljonit kuritegelikku tulu, peab riigikassasse tasuma 81 800 krooni.

Vassiljev, kes tabati teolt möödunud aastal, peab summa ühe aasta jooksul tagasi maksma. Igakuiselt kuulub tasumisele 6817 krooni, ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik.

Vassiljevit aidanud naise suhtes lõpetas kohus kriminaalasja 9.11.2009. Lõpetamisega pandi naisele kohustus tasuda riigituludesse 20 000 krooni.

Süüdistuse kohaselt sai 2008. aastast SEB Enskildas rahanduse osakonna analüütikuna töötanud 27-aastane Dmitri Vassiljev oma töö tõttu enne teisi teada, et Telia Sonera kavatseb Eesti Telekomi ning Leedu TEO LT aktsionäridele ülevõtupakkumise teha. Vassiljev ise osales selle protsessi ettevalmistamises.

Selle asemel, et info enda teada jätta, palus Vassiljev naistuttaval avada kaks kontot, kuhu aktsiaid osta.

5. augustil viimane seda ka tegi, misjärel süüdistatav ostis ühele kontole 107 313 TEO LT aktsiat. Samuti soetas ta samal viisil mitmeid TEO LT ja Eesti Telekomi aktsiate ostuoptsioone.

Enne Telia Sonera teadete avalikustamist oli Eesti Telekomi aktsia hind 75 krooni ning TEO LT aktsia hind 1,4 litti. Aktsionäridele tehtud pakkumine oli aga vastavalt 93 krooni ja 1,83 litti aktsia kohta. Telia Sonera teadete avalikustamise järel tõusis aktsiate hind vastavalt 23 ja 30 protsenti.

Prokuratuuri teatel oli Vassiljevi võit tehingust 1,5 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles