Veebiagentuuri OKIA hakkab juhtima Lauri Ilison

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Ilison
Lauri Ilison Foto: Mihkel Maripuu

Eesti üht tuntumat veebiagentuuri OKIA asus alates märtsikuust juhtima Lauri Ilison. Viimased kümme aastat on Lauri Ilison töötanud Sampo Pangas, keskendudes internetipanga loomisele ning pangateenuste ja nendega seotud infosüsteemide väljatöötamisele.

1996. aastal asutatud OKIA oli üks esimesi ettevõtteid Eestis, kes hakkas pakkuma veebdisaini, veebirakenduste loomise ning internetiturunduse alaseid teenuseid.


«Digitaalse meedia ja seda toetavate infosüsteemide arengus on toimumas täna murrangulised sündmused. Meie eesmärgiks on turuosa suurendada ning laiendada oma tegevust Eestist välja,» ütles OKIA üks loojatest Kaupo Kalda.


«Just sel põhjusel valisime tiimi juhtima Lauri Ilisoni, kel lisaks doktorikraadile on pikaajaline kogemus e-kanalite ja juhtimise vallas,» lisas Kalda.

«Neid arendusi, mida tehti 7-8 aastat tagasi vaid panganduses, on täna vajalikud olulisemalt laiemale ettevõtjate ringile,» tõdes Ilison ning lisas, et mitmed elektroonilised kanalid on täna olulised ka väiksematele ettevõtetele, võimaldades neil äritegevust efektiivsemalt juhtida.

«Ootan põnevusega koostööd Eesti juhtivate ettevõtetega, et neid oma äritegevuses abistada, kasutades selleks kõiki oma varasemaid kogemusi ja teadmisi,» lisas Ilison.

Ilison on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli tehnilise füüsika eriala doktorikraadiga, olles jätkuvalt tegev teadusmaailmas Küberneetika Instituudis Mittelineaarsete protsesside uurimise keskuses (CENS).

Viimased kümme aastat on Lauri Ilison töötanud Sampo Panga arendusmeeskonnas, vastutades elektrooniliste kanalite, kaardivaldkonna, POS & ATM, pangakontorite ning ka maksete ja arveldusteenuste valdkonna arenduse eest.

Ilison on juhtinud Pangaliidu Internetipanganduse turvalisuse töörühma ja osalenud riigisisese maksekaartide toimimisega seotud pankadevahelistes töörühmades.

Lauri Ilisoni ülesanneteks OKIA-s on meeskonna juhtimine, uute kliendisuhete loomine, tegevused väljaspool Eestit ja kõik, mis puudutab tehnoloogiat ja selle arendamist vastavalt heale praktikale.

OKIA on Eesti juhtivaid veebilahenduste agentuure, mis keskendub klientidele terviklike veebilahenduste loomisele. OKIA on asutatud 1996. aastal ning kuulub ühte ettevõtete gruppi koos reklaamiagentuur DER Tankiga.
Kaks ettevõtet on täna tööandjaks ligi poolesajale inimesele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles