Noortekonkursi väikese muna võitjad unistavad julgelt ja suurelt

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wonderland. sarapriks (Hans Priks, Jürgen Sarapik)
Wonderland. sarapriks (Hans Priks, Jürgen Sarapik) Foto: AFP / Scanpix

Reedel Kuldmuna galal väikese pesamuna tiitliga pärjatud Jürgen Sarapik ja Hans Priks (Sarapriks) kavatsevad end Cannes'i minekuks treenida, et seal teistele noortele kõvemat konkurentsi pakkuda.

Mis tunne on saada sellise tunnustuse vääriliseks?

Sarapriks: Tunne on väga hea. On hea näha, et meie vaimusünnitust nii kõrgelt hinnati ja tunneme siirast rõõmu. See andis inspiratsiooni, et rohkem pingutada ja mitte piirduda ainult väikese pesamuna tiitliga.


Kas võistlustöö tegemine tuli raskelt?

Sarapriks: Olid väga tegusad kaks päeva. Tunneme, et moodustasime hea meeskonna ja seetõttu ideed olid kerged tulema. Ei piirdunud esimese mõttega, vaid teema kogu aeg arenes väga heas ja lõbusas meeleolus. Sealt ka arvatavasti idee, kus tegemist oli ülemeelikute vikingitega (tõime ka ise esile üleloomulikke möirgeid)


Kuidas hindate konkurentide tööd?

Sarapriks: Alguses kui tööd avaldati, ei osanud uskuda, et on võiduvõimalust, kuna tõesti oli näha, et Eestis on nii palju noori, kellel on ägedaid mõtteid ja tehnilisi oskusi neid väljendada.


Kuidas ise oma tööga rahule jäite?

Sarapriks: Tunneme, et oleks osanud ideed paremini edasi anda, kas või ilma kirjavigadeta. Häid mõtteid oli peas palju ja ei osanud valida, millisele kindaks jääda. Seetõttu kannatas tulemus, aga oli hea, et oodati kavandit.


Millised on edasised plaanid?

Sarapriks: Edasised plaanid on ennast arendada ja treenida selles valdkonnas, et pakkuda kõvemat konkurentsi teistele noortele Cannes'i festivalil.


Millised on ootused seoses Cannes'i minekuga?

Sarapriks: Cannes'i läheme ennast proovile panema ja suurepärast kogemust saama. See on hea võimalus, et näha antud ala suunda ja liikumist maailma mastaabis. Kavatseme kaasa haarata nii palju kui võimalik. (hotelli seebid jäävad sinna)

On öeldud,et tuleb julgelt unistada ja seda me ka teeme, seega: «Lähme medaleid tooma!» (kostub ülemeelikuid möirgeid)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles