Pank: Eestis on ca 30 000 laenuvõimelist majapidamist

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki kontor.
Swedbanki kontor. Foto: Margus Ansu.

Swedbanki hinnangul on Eestis täna veel umbes 25 000 - 30 000 laenuvõimelist majapidamist, kes võiksid endale kodulaenu võtta.


Panga eraisikute finantseerimise divisjoni direktor Andres Tukk tõdes, et selle aasta alguses on korteriomandite tehingute arv võrreldes eelmise aasta algusega kasvutrendis.



Nii on tõusnud tehingute arv (võrreldes 2009. aasta sama ajaga) jaanuaris 14, veebruaris 39 ning märtsis 22 protsenti.



«Hea on see, et hinnatasemetes on toimunud teatav stabiilsus, Harjumaal ja Tallinnas on ka väikest kasvu näha,» ütles Tukk, kelle sõnul on taastumas ka inimeste huvi linnalähedaste ridaelamute vastu.



Ta lisas, et kui varasematel aastatel on Eestis keskmine kinnisvara ruutmeetri hind olnud tunduvalt kõrgem inimese keskmisest netosissetulekust, saavutasid eelmise aasta lõpus need näitajad enam-vähem ühe taseme.



Ka märkis Tukk, et kuna hoiuste intressimäärad on viimasel ajal oluliselt vähenenud, otsivad inimesed enda säästudele paremaid tootlusi.



«Kindlasti suundub osa säästudest kinnisvarasektorisse.»



Tema sõnul tehakse üha suurem hulk kinnisvaratehingutest kas üldse ilma laenuta või siis suurema omafinantseeringuga.



«Meie hinnangul on täna Eestis 25 000 - 30 000 pere, kes võiksid endale uue kodu soetada,» lisas Tukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles