Ansip: Eesti soovib jätkuvalt Leedu tuumajaama projektis osaleda

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip ja Leedu välisminister Audronius Ažubalis
Peaminister Andrus Ansip ja Leedu välisminister Audronius Ažubalis Foto: www.valitsus.ee

Peaminister Andrus Ansip ütles tänasel kohtumisel Leedu välisministri Audronius Ažubalisega, et Eesti on jätkuvalt huvitatud osalemisest Leedu tuumajaama projektis ning ta tunnustas projektis toimunud hiljutisi arenguid.

Ansip ja Ažubalis nentisid, et igasuguse tuumajaama rajamisel peab olema tagatud selle ohutus ning keskkonnamõju hinnang peab olema poliitikast sõltumatu ja tuginema põhjalikule analüüsile ka Kaliningradi planeeritud tuumajaama puhul.

Majandusolukorrast rääkides leidsid mõlemad pooled, et nii Eesti kui Leedu on suutnud kriisi ajal hoida rahvusvaheliste institutsioonide silmis usaldust ja et Eesti liitumine eurotsooniga 2011. aastal on positiivse tähendusega kõigi kolme Balti riigi jaoks.

«Eesti üleminek eurole annab väljapoole selge signaali, millises suunas kogu regioon liikumas on. Kui Eesti saab euro, tähendab see, et ka Leedu ja Läti jaoks on eurokriteeriumide täitmine vaid aja küsimus,» ütles Ansip.

Samuti toetab Eesti Ansipi kinnitusel Leedu ettepanekut koostada 2010. aasta augustiks Balti-Põhjamaade koostöö audit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles