Air Baltic ajas Eesti lennufirma närvi

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Margus Ansu.

Air Balticu otsus avada Tallinn-Stockholmi lennuliin tegi Estonian Airi närviliseks, sest lätlased trügivad ühele Eesti pealinnast lähtuvale tulusale marsruudile.


«Meie jaoks jääb Läti lennufirma käik ja selle põhjendus arusaamatuks - transpordiühendus Eesti ja Skandinaavia maade vahel on üks kaasaegsemaid kogu regioonis ning Stockholmi liin on üks kõige paremini teenindatud liin üleüldse, nii Tallinnast kui teistest Eesti lennujaamadest, mistõttu me ei näe Läti lennufirma asendamatut panust sellesse,» märkis Estonian Airi kommertsala asepresident Rauno Parras.

«Läti lennufirma eesmärk tundub olevat saada Balti riikides monopoolsesse staatusesse ning suunata võimalikult palju reisijaid, sealhulgas Eestist ja Leedust, lendama läbi Riia,» lisas Parras.

«Pikema perspektiivi peale mõeldes on meil näide Leedust, kus lõunanaabrite lennufirma üliagressiivse «poliitika» tulemusel halvati kohalik lennuühendus muu maailmaga mitmeks kuuks, mille taasavamiseks Leedu riik suuri jõupingutusi on teinud,» märkis Parras.

Parras viitas, et uute lennuliinide avamise teade tuli kohe pärast seda, kui Läti riik oli otsustanud teha järjekordse rahasüsti Air Balticusse.

Estonian Air jätkab lendamist Tallinna ja Stockholmi vahel vähemalt kolm korda päevas koostöös SASiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles