Kallas: lennuõnnetuste uurimine on olnud edukas

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesahad puhastamas Frankfurdi lennuvälja.
Lumesahad puhastamas Frankfurdi lennuvälja. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni asepresident ja transpordivolinik Siim Kallas ütles möödunud nädalal Brüsselis peetud transpordiministrite kohtumise järel, et märkimisväärset edu on saavutatud kahes valdkonnas: lennuõnnetuste uurimisel ja läbirääkimistel avatud õhuruumi üle.

Tulemusi on saavutatud ka keskkonna- ja tööhõiveküsimustes, julgeolekualases koostöös ja konkurentsivaldkonnas, vahendas komisjoni Eesti esinduse pressiesindaja.

Vaatamata saavutatud edule, on teha veel palju.

Koostöö parandamiseks ning teadmiste ja vahendite paremaks ärakasutamiseks tuleks luua riiklike asutuste võrk. Samuti tuleks karmistada reegleid, mis tagaksid lennujulgestuse alaste soovituste rakendamise ning panna selgemalt paika peamiste asutuste ülesanded.

Eriti olulise küsimusena tõi Siim Kallas välja investeeringud – kui USA ei ole valmis avatumateks investeerimisvõimalusteks, on kokkulepete saavutamine väga raske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles