MES otsib võimalusi kevadtööde rahastamiseks

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadkülv.
Kevadkülv. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Maaelu Edendamise Sihtasutus (MES) tegi sel nädalal pankadele ettepaneku teha koostööd kevadtööde rahastamiseks.


Kui põllumajandustootmisega tegeleval ettevõtjal jääb puudu garantiist kevadtööde rahastamiseks antava käibekapitali laenu puhul, siis on tal võimalik saada MESilt tagatis, mille allkirjastab MESi juhatuselt saadud volituse alusel pangatöötaja.



MES on planeerinud põllumeeste kevadtöid rahastada kokku kuni 100 miljoni krooni ulatuses. Ettevõtjal on võimalik kevadtöödeks võtta pangast laen ning vajadusel sellele MESi tagatis saada. Pank võib laenata ka MESi vahenditest ja laenaja tagatistega või MESi vahenditest koos MESi tagatisega.



«Hinnates mullust koostööd pankadega kevadtööde finantseerimisel kordaläinuks, otsustasime teha ettepaneku jätkata samalaadset töökorraldust laenude tagamise valdkonnas ka tänavu,» selgitas MESi juhatuse esimees Raul Rosenberg. «Meiega aktiivset koostööd teinud pangad saavad MESilt volituse vajaduse korral ise anda MESi tagatis kuni miljoni krooni suurustele kevadtööde laenudele.»



MES on riigi sihtasutus, mille kaasabil on 1993. aastast alates rahastatud maapiirkonna ettevõtjate tegevust ligikaudu 6 miljardi krooniga. MESi tagatiste kaasabil on krediidi- ja finantseerimisasutused andnud ettevõtjaile laene 2,9 miljardit krooni. Lisaks on MES krediidiasutuste, samuti hoiu-laenuühistute vahendusel, ning varasematel aastatel ka otse sihtasutusest, andnud laene 2,85 miljardit krooni.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles