Saue vald avas oma seina Facebookis

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook
Facebook Foto: SCANPIX

Märtsi alguses liitus Saue vald populaarse interneti suhtluskeskonnaga Facebook, kogudes esimese nädalaga 64 fänni.

Saue vallavanem Andres Laiski sõnul otsustas vallavalitsus ära kasutada uute sotsiaalmeediate võimalusi, et kaasata oma kodanikke rohkem kahepoolsesse dialoogi.

«Kui veebilehe vahendusel saab vallavalitsus vaid edastada teateid ja informeerida, siis diskusiooni tekke võimalust see kanal ei anna. Facebookis saavad kõik valla fännid avaldada oma arvamusi ja hinnanguid ning rääkida operatiivselt kaasa vallas toimuva osas,» avas Laisk uue suhtluskanali loomise tagamaid.

Tema sõnul peaks ka kohalike omavalitsusteni jõudma arusaam, et internetikeskne suhtlemine ei ole mitte paratamatus, vaid võimalus, millega tuleks juba täna arvestada igal linna- või vallavalitsusel.
«Tegemist on tõhusa kommunikatsioonikanaliga, mis ei nõua muud ressurssi, kui tahet täita sein ajakohase ja olulise teabega jõudmaks operatiivselt oma inimesteni,» lisas Laisk.

Saue valla Facebooki sein pakub infot nii sündmuste kui ürituste kohta, jagab uudiseid mitteametlikumas võtmes ja liituma on oodatud kõik vallaelanikud, lähinaabrid ning muidu asjast huvitatud.

Teiste kommunikatsioonikanalitena jäävad endiselt toimima ka Saue valla veebileht ja kord kuus ilmuv paberajaleht.
«Peame olema seal, kus on inimene. Kui inimene on postkontoris, peab ta sealt saama vajaliku info, kui ta on Facebookis, siis peab temani jõudma ka seda teed mööda kohalik infovoog,» kinnitas vallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles