Väikeettevõtja on Sõrve säärele külastuskeskuse rajamise vastu

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõrve tuletorn.
Sõrve tuletorn. Foto: Küllike Rooväli / Postimees.

Sõrve säärde külastuskeskusena planeeritav tuletornilinnak tekitab vastakaid tundeid kohalikus turismitalu omanikus, kelle hinnangul tehakse turismimagneti rajamisega liiga aastas vaid mõned kuud teenistust saavatele väikeettevõtjatele.

Sõrve turismitalu peremees Jüri Mitt tegi Torgu vallale saadetud avalikus kirjas ettepaneku, et uue arengukava koostamisel peaks sinna kindlasti sisse kirjutama, et tuleb säilitada praegune ettevõtlus ning need ettevõtjad, kes elavad kohapeal ja on ennast aja jooksul juba tõestanud.

Eile teatas Mitt Meie Maale, et kogutakse allkirju järgmisele vallale suunatud kirjale, milles tehakse Sõrve tuletornilinnaku projekti arendajale ettepanek projekt Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusest tagasi võtta.

«Kuna Saaremaa suvi ja aktiivne tööperiood on neli kuud, siis selle ajaga peame meie oma raha kätte saama. Praktiliselt kaheksa kuud oleme nagu palgata sundpuhkusel,» märkis Mitt. Kuna arendaja tegevus kattub Sõrve turismitalu pakutavate teenustega, on ta kindel, et talu sissetulek väheneb poole võrra.

MTÜ Sõrve Külastuskeskus asutajaliige Andro Roosileht lükkas Jüri Miti väited ümber. Tema sõnul ei saa külastuskeskus pakkuda toitlustus- ja majutusteenust. «Kuna sinna ei tule üht ega teist teenust, läheb Miti poolt pakutav teenus rohkem õitsema,» lausus Roosileht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles