Eesti ja Kosovo alustavad põllumajanduskoostööd

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder
Helir-Valdor Seeder Foto: Pm

Eesti ja Kosovo põllumajandusministrid allkirjastavad täna koostöölepingu, mis peaks tulevikus kaasa aitama kahepoolse kaubavahetuse käivitamisele.

Eesti ja kahe aasta eest iseseisvunud Kosovo vahel ei ole põllumajanduskoostööd seni olnud, samuti pole kahe riigi vahel olnud põllumajandussaaduste kaubavahetust.

«Põllumajandus omab Kosovo majanduses väga suurt rolli ja seetõttu on meil võimalusi koostööks palju,» lausus põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Seedri sõnul on Eesti jaoks ühest küljest oluline kaubavahetus, teisalt on meil head võimalused oma kogemusi jagada. «Arenguabi koostöö on meil juba väga hästi käivitunud Türgi ja Gruusiaga,» lisas ta.

Kosovos on põllumajanduses hõivatud ligi 60 protsenti elanikkonnast, riigi pindalast on 53 protsenti põllumajandusmaa ning riigi sisemajanduse koguproduktist annab põllumajandustööstus 13 protsenti. Samas suure osa toidukaupu ja põllumajandussaadusi riik impordib ja see annab võimaluse Eesti ettevõtetele.

Helir-Valdor Seeder ja Kosovo põllumajandusminister Idriz Vehapi allkirjastavad põllumajanduskoostöö lepingu täna kell 17 põllumajandusministeeriumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles