Professor: Eesti peab majandusedu eest tänama Nõukogude Liitu

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/ Scanpix.

Vene portaalis expert.ru ilmus hiljuti usutlus Sillamäel asuva Majanduse ja Juhtimise Instituudi (ECOMEN) rektori Hanon Barabaneriga.


«Baltimaade iseseisvuse esimeste aastate märgatavale majandusedule pandi alus juba nõukogude ajal. Oli ju Baltikum alati omamoodi NSVL läände suunatud vitriiniks. Siia saabus ühe elaniku kohta palju rohkem ressursse, kui teistesse nõukogude vabariikidesse. [-] Siit ka NSVL kõrgeim elatustase,» vahendab Barbaneri sõnu

Eesti Ekspress

.

Professor Barabaner leiab, et pärast 1992. aasta rahareformi aeglustus majandusreformide tempo Eestis märgatavalt ning alguses olemas olnud tugevusvaru pidi varem või hiljem lõppema ning see on viimastel kuudel juhtunud.

Edasise suhtes Barbaner eriti optimistlik pole, sest tema hinnangul takistab Eesti majandusarengut ELi bürokraatia, mis «mitmete ekspertide hinnangul on oluliselt suurem, kui Nõukogude Liitu kuuludes».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles