Kaebused pankade vastu kasvavad

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki logo.
Swedbanki logo. Foto: Scanpix Sweden

Finantsinspektsioonile pankade kohta esitatud kaebused on tõusulainel. Mullu esitati arvuliselt enim kaebusi Swedbanki kohta. Teisel kohal oli SEB ning kolmandal kindlustaja If.

2009. aastal puudutas ligikaudu iga teine inspektsioonile esitatud kaebus pangandusvaldkonda, eeskätt Swedbank ASi ja AS SEB Panga tegevust. Esimene sai muuseas 36 ja teine 35 kaebust. Ifi peale kaevati 14 korral.

Kõige suurem arv kaebustest oli seotud laenulepingute tingimuste erineva tõlgendamisega lepingu poolte poolt, samuti oli pöördumiste põhjuseks kliendi pealiskaudne tutvumine poolte õiguste ja kohustustega enne laenulepingu või käenduslepingu sõlmimist.

Arveldusteenustega seotud kaebused puudutasid ülekaalukalt konto arestimist panga poolt ning sellest tingitud piiranguid tehingute tegemisel.

2009. aastal laekus finantsinspektsioonile kokku 167 kaebust, 2008. aastal 153 ja 2007. aastal 82 kaebust. Kaebused krediidiasutuste tegevuse kohta moodustasid 2009. aastal 62 ja kindlustusseltside tegevuse kohta 34 protsenti kõikidest kaebustest. Veel 2007. aastal olid need osakaalud vastupidised: vastavalt 29 ja 66 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles