Suursaadik: Prantsuse ettevõtjad hindavad Eesti potentsiaali

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frédéric Billet
Frédéric Billet Foto: Peeter Langovits

Prantsuse ettevõtjate huvi ja usaldus Eesti kui investeeringute sihtriigi vastu on suur, ütles Prantsusmaa suursaadik Eestis Frédéric Billet.

Milline on Prantsuse ettevõtjate huvi Eesti vastu?


Prantsusmaa on peamiselt Skandinaavia ettevõtete kaudu suuruselt kolmas investor Eestis. Eestisse on investeeritud umbes miljard eurot ning möödunud aastal Prantsuse investeeringud siia kahekordistusid.



Vaatamata majanduse raskele olukorrale tulevad Prantsuse ettevõtted siia, mida näitab ka eelmisel nädalal Eesti Energia ja Constructions Industrielles de la Méditerranée (CNIM) allkirjastatud 1,5 miljardi kroonise mahuga jäätmepõletusjaama rajamise ehitusleping.



Kuidas mõjutab investeeringuid Eesti eurotsooniga ühinemine?


Prantsusmaa tunnustab Eesti eelarvepoliitikat ja märkimisväärseid jõupingutusi, mida siin on rahandusolukorra parandamiseks tehtud. Kui Eesti eurotsooniga liitub, saab see olema oluline märk ning suurendab Eesti usaldusväärsust ja potentsiaali investorite silmis, tuues siia seniste suhteliselt vanade investeeringute kõrval ka uusi.



Millised võiksid olla uued sektorid investeeringuteks?


Senised investeeringud on energeetika, linnamajanduse, mehaanika ja marketingi valdkonnas. Kui siin tahetakse arendada uusi sektoreid, millest Prantsuse ettevõtjad oleksid huvitatud, siis tuleb investeeringuid neisse. Eesti majandus on suunatud väljapoole ja meie ettevõtjad ütlevad, et Eestil on suur potentsiaal.



Kas lennuühenduste vähesus Tallinnast piirab Prantsuse ettevõtjate huvi?


Vähesed otseühendused Tallinna lennujaamast ei ole Prantsuse ettevõtjate jaoks pidur. Näen Tallinnas üha rohkem prantslasi ning sellest võib järeldada, et see ei ole probleem. Aga loomulikult oleks parem, kui saaksime Tallinna ja Pariisi vahel arendada rohkem otselende.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles