Omavalitsustel on aasta teehoolduse raha otsakorral

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine teehooldus.
Talvine teehooldus. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Lumerohke talve tõttu on kohalikel omavalitsustel otsakorral aastaks planeeritud teehoolduse raha ja pole teada, kust tuleb raha teede korrashoiuks suvel ja sügisel.

Pärnumaa Omavalitsuste Liit saatis sellekohase pöördumise valitsusele, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi seisukoht, et omavalitsused peavad ise hakkama saama, paneb vallajuhid nördima, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Lund on maal, nagu kõikjal mujalgi, tohutult. Enamik Pärnumaa omavalitsusi on teede lahtihoidmiseks kulutanud peaaegu kogu tänavuseks aastaks eraldatud teehoiuraha ja Pärnumaa Omavalitsuste Liit küsis oma nädalataguses pöördumises valitsuselt lisaraha. 

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium teatas täna, et kohalike teede teehoiu korraldamine on seaduse kohaselt tee omaniku ehk kohaliku omavalitsuse ülesanne ja kui oma kohustusi täita ei suudeta, ei peaks riik selleks raha juurde andma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles