Saaremaa sadama tegevus võib laieneda

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Saaremaa süvasadam.
Pildil on Saaremaa süvasadam. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Laiendamaks praegu aastas vaid mõnd kruiisilaeva vastu võtva Saaremaa sadama tegevusvaldkondi, palub AS Tallinna Sadam keskkonnaministeeriumil algatada uus keskkonnamõju hindamine, kirjutab Meie Maa.

«Saaremaa sadam on olnud peamiselt kruiisilaevade sadam, mille senine kasutus on olnud suhteliselt madal võrreldes sadama rajamiseks teostatud keskkonnamõju hindamise aruandes käsitletuga,» tõdes Keskkonnaministeeriumile saadetud kirjas AS Tallinna sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand.

Kaljuranna hinnangul on otstarbekas püüda sadamat kasutada ka laiematel eesmärkidel, et Saaremaa inimesed sellest töökohtade ja muude hüvede näol rohkem kasu saaks.

AS Tallinna Sadam palub ministeeriumilt kooskõlastust, et esitada taotlus sadamaregistri andmete muutmiseks: muuta navigatsiooni periood aastaringseks, lisada sadama ülesannete hulka kaupade laadimine, lossimine, ladustamine ja töötlemine, käideldavatele kaubagruppide aga kohalikul ekspordil ja impordil põhineva sega- ja puistekauba (veerem, freesasfalt, ümarpalk, hakkepuit, kala jms).

«Päriselt või? Super!» hüüatas Tallinna Sadama plaanidest Meie Maalt kuulnud Saaremaa Ettevõtjate Liidu esimees Robert Pajussaar. Ta kinnitas, et toetab igal juhul Tallinna Sadama algatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles